Spinazie ‘Amsterdams Reuzenblad’ in opkomst

Hi lezer,

Welkom @MiesMoestuin! Leuk dat je er (weer) bent.

Vandaag iets over spinazie. Vorige week heb ik twee rijtjes met spinazie gezaaid van het type ‘Amsterdams Reuzenblad’. Ik had er nog nooit van gehoord (ook niet van andere rassen overigens. Ben tenslotte nog geen kenner, maar een enthousiaste starter 😉 ). Deze zaadjes zijn afkomstig van Vreeken’s zaden in Dordrecht, waar je gewoon online kunt bestellen en laten thuisbezorgen. Het prijsje is niet meer goed leesbaar, maar het was rond de twee euro geloof ik, voor 100 (!!) gram. Ik had voor dit type spinazie gekozen omdat het volgens de beschrijving ‘zeer snel groeiend’ is met ‘grote, malse bladeren’. Nou, Wat wil je nog meer als mens.

20110823-111439.jpg

Bovendien kan je het in maart/april en in september/oktober gewoon gelijk in de grond zaaien. Dat betekent dat ik het de komende twee maanden kan blijven zaaien, in plaats van wachten tot het voorjaar. Ik heb het stiekem vorige week (augustus) gezaaid, maar vooralsnog gaat dat goed. Het weer is ook niet ‘augustus-achtig’ natuurlijk.

Overigens ook nog leuk om te vermelden, de zaadjes zijn heel scherp van vorm. Een soort scherpe driehoekige harde stukjes boomschors. Nog nooit zoiets gezien.

20110823-112116.jpg

En dit is het resultaat na een week:

20110823-111535.jpg

Mooie kleine smalle blaadjes! Heel fris groen van kleur. Ik ben enorm benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen de komende dagen en weken. Ik kijk nu al uit naar de geroerbakte verse spinazie met knoflook en olijfolie, of een knapperige salade met pijnboombitten en balsamico… 🙂

Fijne dag, en tot snel!

Groeten van Mies Moestuin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: