Hemelse vijgenjam

Hoi lezer,

Zoals beloofd: een smaakrecensie van de vijgenjam.

20110822-085928.jpg

Nou daar gaan we, het is heerlijk geworden. Echt om je vingers bij af te likken. Perfect qua zoetheid. Niet te zoet, alsof je ingedikte siroop eet ofzo, maar juist lekker mild zoet. De vanille (zelfs uit een zakje vanillesuiker) combineert qua smaak heel goed met de vijgen. Misschien dat je, als je het zelf eens gaat maken, zal kiezen voor een vanillestokje. Het kan er alleen maar beter van worden, dus dat ga ik zeker nog eens proberen. Op de achtergrond een hele aangename kruidigheid door de combinatie van steranijs, laurierblad en kruidnagel. Een volle, kruidige en bijna romige smaak is het resultaat. Ook qua dikte is de jam goed geworden: de stukjes vijg zijn nog aanwezig en zichtbaar, wat ik zelf lekker vind voor de structuur. Bovendien komt dat het oog ook ten goede. De combinatie van de twee soorten suiker heeft dus goed uitgepakt.

Vandaag heb ik de jam geprobeerd zo van de lepel en op een geroosterde boterham met gezouten roomboter, my favourite. Beide voor herhaling vatbaar 🙂

Om het helemaal af te maken Krijgen de potjes een etiket en een old-school dekselversiering. De etiketten zijn overigens van Kruidvat (schooletiketten geloof ik) en het papier en de linten zijn van HEMA.

Voila, het eindresultaat:

20110822-090649.jpg

Fijne avond lezer, en tot snel!
Groeten van Mies Moestuin

Meer van Mies Moestuin lezen? Volg Mies op Twitter @MiesMoestuin

2 reacties to “Hemelse vijgenjam”

  1. Ich hab mal ueberlegt mit Ottmar Obst uns wir sind uns einig: dies is ein toller Beginn einer reizende Tradition. Warum 0ttmar? Weil er mein Onkel in Berlin ist der auf seinen Balkon im 9.en Stock genau dasselbe macht.Er sehnt sich im 8o.en Lebensjahr nach Erfahrungsaustausch,ist aber nicht im Besitz eines Rchners, also ik uebertrage die Information. Tchuss Heidi.

Plaats een reactie